BPS voor Batterij-opslagsystemen, Solarinstallaties: van daken tot parken, Advisering op het gebied van productie en toepassing van batterijen & Testen

Energieopslag > 600kWh

De grotere energie-opslagsystemen (EBU's) worden opgebouwd uit afzonderlijke batterijmodules in een stalen container. De configuratie is afhankelijk van energie-inhoud van de batterij en kan meerdere containers beslaan.
Thuisbatterij

Voor de thuisbatterij zijn 2 technologiën beschikbaar. De gelbatterij en de NaNiCl2 batterij. Voordeel van beide systemen is dat deze gesloten zijn zodat er geen gassen vrij en komen.
Het voordeel van de Gelbatterij is de lange levensduur (>1500 cycles) gekoppeld aan een lagere prijs. De NaNiCl2 ("Keukenzoutbatterij") heeft een levensduur van meer dan 4500 cycli (80% ontlaaddiepte).

Peak Shaving

Met name in congestiegebieden (beperkte kabelcapaciteit) is het voor bedrijven moeilijk uitbreiden. Een uitbreiding leidt tot een hogere piekstroom maar het net kan dit niet leveren. Hiervoor is een peak shaving batterij beschikbaar die er voor zorgt dat op momenten dat er veel stroom gevraagd wordt, deze uit de batterij wordt geleverd zonder dat de aansluiting verzwaard hoeft te worden.

Battery Storage

Battery Storage (energie-opslagsystemen) zijn er in verschillende soorten en maten en technologieën:

  • Gemodificeerd Lood-Zuur (>720V > 600kWh)
  • Lood-Gel (Thuisbatterij 48V 10 - 20kWh)
  • Li-ion (Peakshaving 30kW/30kWh)
  • NaNiCl2 (48V 10kWh)
  • Overige technologiën op aanvraag

Alle systemen kunnen met verschillende bi-directionele inverters uitgevoerd worden zodat altijd een koppeling met bijvoorbeeld een solarinstallatie mogelijk is. waar mogelijk kunnen de systemen ook gekoppeld worden aan de energiemarkten. Door het slim inzetten kan met de handel ook revenuen gegenereerd worden.